вторник, февруари 05, 2008

Ново начало

В търсене на по-добра платформа, моят блог се премества тук. Моля да си актуализирате връзките и RSS четците. Старите постинги за момента остават на grigor.blog.com.

3 коментара:

Анонимен каза...

Недей тук, мооооляяяя те! И blog.com не е добре, ама blogspot ми е най-нелюбим :( Никаква възможност да се проследяват коментари няма, периодически ми чупи агрегатора с неизправни емисии, отвратителен е начинът, по който се оставят коментарите, а "Проверка чрез дума" е шитня. Мооооляяяя те, направи си блога в WordPress.com, не тук, много те моооляяя!

Unknown каза...

:))Виждам, че не е актуално, но ако позволиш още 1 мнение, от фен на blogger, ето. Възможност за проследяване на коментари има, чрез четец (когато имаш профил в blogger - и чрез поща). При wordpress проследяването е лесно също само ако си с профил (през админ-панела), иначе често се налага пак четец, защото опцията чрез поща не винаги присъства. Wordpress поддържа gravatar, което е добре, но в момента се правят преговори да го поддържа и blogger, което значи, че тогава в коментарите ще се посочва и пощата на коментатора, а с това вероятно ще дойде и опцията за проследяване чрез поща. Освен това, голям плюс на blogger (е, поне за мен) е, че е възможно съвсем свободно да редактираш шаблона, което при wordpress не е точно така. Плюс на wordpress пък е, че дава ip на коментатора; но ако държиш на това, винаги можеш да си вкараш външна машина за коментари, например
- disqus.com - поддържа gravatar, дава ip, изисква поща от коментатора, проследяването засега е през четец;
- haloscan.com - в момента май сменя "собственика" и има някои промени; но поддържа gravatar, дава ip и проследяването чрез поща беше възможно досега (сигурно ще е възможно пак). Струва ми се, че незнайно защо не дава линк към сайта на коментатора в самия коментар (само в админ панела), което е лошо, но не съм сигурна все пак;
- intensedebate.com - не поддържа май засега gravatar, посочването на поща от коментатора не е задължиелно, дава ip, и проследяването е възможно както чрез четец, така и чрез поща.

Това, което лично аз не харесвам на външните машини, е, че не можеш да махнеш опцията за оценка на коментарите (аман от класации:)). А колкото до проверката чрез дума, тя наистина не е особено нужна, но затова пък е само по желание. Доброто й е само, че, както разбрах, помага по някакъв начин при сцаниране на документи - в смисъл, че понякога помагаш на компютъра да разчете ръкописни знаци, за да може документът да се качи в мрежата. Не съм сигурна как става и затова не го обяснявам добре. А и не знам дали точно в blogger тая тактика е възприета, май по-скоро не.

Извини ме, просто ме чоплеше да си защитя любимата платформа:))

Хайде честита 2009та, здраве & щастие!!

Unknown каза...

Като разказах, та реших да проверя:).
В момента IntenseDebate поддържа Gravatar, проследяване по пощата, ip, и дори отговаряне на коментарите по пощата, последното обаче е по-бавно от директния начин, естествено.

Айде със здраве (м/удругото, не предполагах колко дълъг е станал предният коментар... и колко напомня на спам:((. Искрено моля да ме извиниш, исках само да посоча другите възможности)!!